Ko je sa nama trenutno

Gostiju online: 1

Statistika site-a

Korisnika: 13
Sadraja: 1590
Linkova: 6
Posjeta: 6574045
Zanimljivosti
Obavijest nakon prve Pedagoške srijede Ispis E-mail
Sandra Bjelan   
Ponedjeljak, 28 Mart 2016

DRUŽENJESTUDENATA, ASISTENATA I PROFESORA

ODSJEKA ZA PEDAGOGIJU


„Pedagoška srijeda“

U srijedu, 13.01.2016. godine u sali 30 realizirano je druženje studenata, asistenata i profesora Odsjeka za pedagogiju u okviru prve Pedagoške srijede u ovom ciklusu.

U organizaciji i realizaciji prve Pedagoške srijede aktivnu ulogu su imali studenti/ce svih godina studija, od prve do pete, uz koordinaciju prof.dr. Lejle Kafedžić. Posebno zahvaljujemo sljedećim studentima za vrijeme, ideje, trud, rad... kako bi prva Pedagoška srijeda bila posebno nadahnuće: Azri Smajović, Amini Smajović, Azri Kerla, Amini Rizvan, Marizeli Ćatić, Aldijani Garibović, Nejri Musić, Šeherzadi Jusufbašić, Fikreti Duranović, Nermani Drek, Feridu Mehmedoviću i Medini Kladanjčić.

Prisutni su mogli uživati u raznovrsnom programu i mnogobrojnim talentima studenata Odsjeka za pedagogiju. Studenti su tokom večeri pokazali da umiju izvrsno pjevati, pisati pjesme, recitirati, crtati, glumiti, ali su i izrazili prednosti studiranja na Odsjeku za pedagogiju, razloge za posjetu Ključu, u šta sve vjerujemo kada nešto, što radimo, želimo da uspije, itd.

U uvodnom dijelu večeri, prisutnima se obratio voditelj Odsjeka za pedagogiju, prof.dr. Amir Pušina. Zahvaljujemo na dolasku: prof.dr. Hašimu Muminoviću, prof.dr. Mirjani Mavrak, prof.dr. Amiru Pušini, prof.dr. Snježani Šušnjara, prof.dr. Lejli Kafedžić, mr.sc. Emini Dedić Bukvić, mr.sc. Sandri Bjelan-Guska, Merimi Zukić, MA i Edini Nikšić, MA i studentima svih godina.

Iskreno se nadamo da će svaka sljedeća Pedagoška srijeda biti jednako inspirativna i odlična prilika da se upoznajemo, družimo i učimo.

Iz Odsjeka


Opirnije...
 
EUROWEB+ European Research and Educational Collaboration with Western Balkans Ispis E-mail
Administrator   
Utorak, 08 Decembar 2015
EUROWEB+is a scholarship programme for students on undergraduate, master, doctoral and post-doctoral level, as well as for university staff in academic or administrative positions, financed by the European Commission, and a continuation of the previous project EUROWEB.
 
The EUROWEB+ Scholarship Programme is open to selected nationals in EU countries and Western Balkans who want to study or work at one of the partner institutions, see Applicant information.
 
The overall objective of EUROWEB+ project is to create a partnership in research and education that will strengthen the ties between EU and Western Balkans.
 
 More information can be found here: 

http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/index.php
 
Pedagogijaffsa.com zabiljeila preko pola miliona jedinstvenih posjeta Ispis E-mail
Administrator   
etvrtak, 09 Septembar 2010

Cijenjeni naši posjetioci, ponosni smo objaviti da je naša i vaša web stranica studenata Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu ovih dana premašila pola miliona jedinstvenih posjeta. Ovaj broj je i znatno vei, ukoliko se u obzir uzme da je sistem praenja posjeta stranici aktivan tek nakon što je cjelokupni portal prebaen na tzv. Joomla CMS sistem, 2008. godine. Posjete iz prethodne dvije godine od kada postoji web portal studenata Odsjeka za pedagogiju (2006. godine) nisu uraunate u ovaj broj, što znai da je broj od pola miliona jedinstvenih posjeta stranici, i znatno vei.

Opirnije...
 
Studenti Odsjeka za pedagogiju na III meunarodnom kongresu studenata socijalne pedagogije u Zagrebu Ispis E-mail
Administrator   
Utorak, 09 Juni 2009
Zagreb Grupa studentica etvrte godine pedagogije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu uestvovala je u radu Treeg meunarodnog kongresa studenata socijalne pedagogije koji se odrao u Zagrebu u periodu 29.-31. 05. 2009. Naziv Kongresa On the Spot svjedoi naum organizatora da na jednom mjestu okupe studente, univerzitetske profesore i strunjake iz prakse koji se bave socijalnopedagoškim radom. Voeni zahtjevima Bolonjskog procesa prema meunarodnoj suradnji i u podruju studentskih aktivnosti, Kongres su organizirali studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveuilišta u Zagrebu, uz podršku nastavnog osoblja, Uprave Fakulteta te Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske. Ueše su uzeli studenti i profesori socijalne pedagogije, pedagogije, socijalnog rada, te edukacijsko-rehabilitacijskih smjerova sa univerziteta iz regiona: Zenice, Tuzle, Sarajeva, Beograda, Ljubljane, Rijeke i Zagreba.
Opirnije...
 
Priprema za novu ulogu Ispis E-mail
Administrator   
Petak, 20 Februar 2009
ImageKolegicaMartina Krišto nam je proslijedila svoj rad iz pedagoške psihologije - Priprema za novu ulogu, prijevod zanimljivog lanka iz asopisa Monitor on Psychology. Takoer, poslala nam je i PowerPoint prezentaciju iji se sadraj i bazira na tesktu tog lanka.

U nastavku slijedi teskt lanka, kao i sama PowerPoint prezentacija spremna za download na vaš raunar. Prezentaciju moete dowloadovati ovdje.
Opirnije...
 
Intervju sa ass. Eminom Dedi Ispis E-mail
Administrator   
Subota, 29 Septembar 2007
Emina Dedi?
ass.Emina Dedi?
Opirnije...
 

RSS distribucija